Бункер, направен от германските военни в северната част на Франция по

...
Бункер, направен от германските военни в северната част на Франция по
Коментари Харесай

Бункер от Втората световна война стана къща за гости

Бункер, направен от немските военни в северната част на Франция по време на Втората международна война, е реставриран и приспособен за посещения… с нощувка.

Къщата за посетители е на Серж Колиу, който през последните 18 месеца се занимава с обновяването на мястото в градчето Сен-Пабу, трансформирайки го в уютно кътче, което да отдава чартърен. Максималният му потенциал е 8 души, разполага с бар и хол, съобщи CNN.

„ Адаптирахме бункера, като запазихме чувството “, разяснява той и добави, че желали да дадат на оборудването втори живот. „ Няма да живеем в предишното вечно “, споделя още Колиу.

Немски и френски посетители отсядат в бункера от отварянето му преди година. Северното крайбрежие към момента е осеяно с укрепления, оставени от германците, които построили така наречен Атлантическа стена, с цел да се опитат да преборят съюзническите сили. В Сен-Пабу бункерите са на половина заровени по пясъчните плажове в регион, който в миналото е работил като радарна станция.

Номерът на бункера на Колиу е L479. Подобни исторически места се пробват да възстановят и в Брест, Ла Рошел и Сен Назер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР